Lunchconcert in de Koepelkerk Hoorn

Algemeen
Theoloog-organist Peter van der Weide.
Theoloog-organist Peter van der Weide. Foto: aangeleverd

HOORN - In de Hoornse Koepelkerk vindt woensdag 11 augustus een lunchconcert plaats. Dit is het laatste lunchconcert van dit jaar en wordt gegeven door organist Peter van der Weide.

Theoloog-organist Peter van der Weide studeerde orgel, piano en koordirectie aan het instituut voor kerkmuziek in Utrecht. Na zijn muziekstudie studeerde Peter theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen en momenteel is hij pastoor van de Sint Antonius van Padua parochie met de locaties Sneek, Blauwhuis, Heeg en Roodhuis. Veel mensen kennen hem als één van de voorgangers tijdens de rechtstreeks op zondagochtend uitgezonden eucharistievieringen van de KRO/NCRV.

Op het programma staan werken van Marco Enrico Bossi, Hendrik Andriessen, Niels W. Gade, De Klerk en Georgi Mushel met wiens Toccata het concert wordt afgesloten.

Het concert begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15 in Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt een collecte gehouden. Meer informatie: www.orgelconcerten-hoorn.nl .