Nieuwe kringloopwinkel Hoorn

Partnerbijdrage
Maar liefst 3800 m2 winkeloppervlakte.
Maar liefst 3800 m2 winkeloppervlakte. (Foto: aangeleverd)

HOORN – Hoge ruimtes, 3800 m2 winkeloppervlakte en een groot parkeerterrein. Het pand aan De Oude Veiling 56 in Hoorn, waar tot voor kort Defrancq gevestigd zat, is bij uitstek geschikt voor kringloopwinkel RataPlan. Het kringloopbedrijf, met inmiddels 28 vestigingen, opent binnenkort de nieuwste winkel in gemeente Hoorn en zal 7 dagen per week open zijn. 

De nieuwe winkel is bijna klaar voor gebruik.

Op donderdag 30 september opent de winkel. De vestiging biedt een uitgebreid assortiment tweedehands spullen. RataPlan geeft niet alleen spullen maar ook mensen een kans. De stichting biedt namelijk 20 betaalde werkplekken aan mensen die, om welke reden dan ook, de aansluiting met reguliere arbeidsmarkt verloren hebben. Dankzij een betaalde baan krijgen zij weer structuur en regelmaat in hun dagelijks leven en kunnen zij meedoen in de maatschappij. Daarnaast wordt RataPlan ondersteund door vrijwilligers. Mede dankzij hun inzet is RataPlan Hoorn een waar kringloopparadijs geworden. 

Ruim kringloopassortiment 

De nieuwe kringloopwinkel heeft alles wat een recyclefan zich kan wensen. Een ruim kringloopassortiment met een dagelijks variërend aanbod, een fietsenafdeling met fietsreparatie, een plantenasiel waar plantjes gedoneerd en gekocht kunnen worden en een koffiecorner, waar je tijdens het winkelen een kop koffie en gebakje kunt bestellen. Op termijn zal RataPlan, net als in de vestiging in Alkmaar, een leslokaal voor training van nieuwe medewerkers creëren en een atelier openen waar spullen geupcycled worden en workshops gevolgd kunnen worden. 

Openingsweekend

Donderdag 30 september opent RataPlan om 9.00 uur haar deuren voor het winkelend publiek. Het beloofd een feestelijke opening te worden met om 11.00 uur een officieel moment waarbij Wethouder Helling aanwezig is. Daarnaast is er live muziek, door Marielle Flens. Het weekend dat daarop volgt staat in het teken van Nationale Kringloopdag, een evenement waar RataPlan jaarlijks aan meedoet welke georganiseerd wordt door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland.

Doneren

Het assortiment tweedehands spullen komt tot stand dankzij donaties van inwoners van Gemeente Hoorn. Oude, nog bruikbare spullen kunnen nu al ingeleverd worden bij RataPlan. Ook kunnen er ophaalafspraken worden gemaakt. Dit kan via rataplan.nl of door te bellen naar 088-8282782. RataPlan haalt dan graag en gratis spullen op. 

www.rataplan.nl