Burgemeester Nieuwenburg sluit poort begraafplaats Keern in Hoorn

Algemeen
De poort werd door burgemeester Jan Nieuwenburg en Herman Kapteijn van Stichting Vrienden van de Begraafplaats Keern definitief gesloten.
De poort werd door burgemeester Jan Nieuwenburg en Herman Kapteijn van Stichting Vrienden van de Begraafplaats Keern definitief gesloten. Foto: Theo Annes

HOORN - De poort van de historische begraafplaats aan het Keern in Hoorn is zaterdag 11 september, tijdens Open Monumentendag, definitief gesloten. Het ijzeren hekwerk, dat niet meer als ingang in gebruik is, is door Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern vorig jaar geplaatst en geeft van buitenaf een mooie doorkijk op de begraafplaats.

Burgemeester Nieuwenburg sloot de poort samen met Herman Kapteijn van de stichting. Na deze officiële handeling kwam een aantal sprekers aan het woord die wat over de geschiedenis van de begraafplaats vertelden. Zo droeg rapper en verhalenverteller Levi Noë een eigen verhaal voor en kwam er toezegging tot het plaatsen van bankjes op de begraafplaats, een grote wens van de stichting. 

Vervolgens konden de bezoekers een wandeling maken op de begraafplaats waar veel bijzondere grafmonumenten te zien zijn

De historische begraafplaats is elke dag vrij toegankelijk. De poort aan de zijkant staat altijd open.

Afbeelding