Tentoonstelling ‘GRIDS’ in De Boterhal in Hoorn

Algemeen
Werk van Art van Triest.
Werk van Art van Triest. Foto: aangeleverd

HOORN - Kunstenaar Art van Triest exposeert van 11 september tot en met 17 oktober in De Boterhal aan het Kerkplein 39 in Hoorn. Centraal in het werk van deze kunstenaar staat de menselijke neiging om fundamentele angst en onzekerheid te bezweren met een ordening, een systeem. Van Triest beschouwt dit als een coping mechanisme: een poging om vat te krijgen op de wereld om ons heen die voortkomt uit een diepe behoefte aan controle, of de illusie van controle.

Deze neiging ziet hij op verschillende niveaus terug. Zoals in het metrisch systeem, statistische causaliteit, en de logica van ideologieën. Dit soort systemen of grids zijn alomtegenwoordig in ons leven: op individueel niveau in roosters en agenda’s, op regionaal en landelijk niveau in regels, normen, waarden, landschap, stadsvormgeving en op mondiaal niveau in bijvoorbeeld architectuur, transport en economie.

Het werk van Art van Triest is een beeldend onderzoek, waarmee hij bevraagt hoe deze verstrekkende rechtlijnige cultuur zich verhoudt tot de fysieke realiteit van de wereld om ons heen.

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.boterhal.com