Karin Bloemen reikt namens Stichting Kinderfietsjes Actie in Zwaag 2000e fiets uit

Algemeen
V.l.n.r.: Mans Semler, Shan-Romey, Karin Bloemen en Paul Buis.
V.l.n.r.: Mans Semler, Shan-Romey, Karin Bloemen en Paul Buis. Foto: vincentdevriesfoto.nl

ZWAAG - ‘Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen...’ Het zou volgens Karin Bloemen best weer een hit mogen zijn, omdat het zo past in de tijd waarin we nu leven. En juist daarom kwam ze maandag 20 september graag naar het terrein van HSV Sport in Zwaag om daar namens Stichting Kinderfietsjes Actie de tweeduizendste fiets te overhandigen aan de vijfjarige Shan-Romey.

Voordat het zover was, bedankte Paul Buis de sponsors en de Praktijkschool Hoorn waar de stichting veel hulp van krijgt. “Zonder jullie kunnen we niet veel.” Dat geldt uiteraard ook voor het hele team binnen de stichting, waaronder fietsenopknapper Mans Semler. “We doen dit met z’n allen”, benadrukte Paul. “Mensen gelukkig maken, dat is ons doel. Er is heel veel aan de hand in Nederland, er is veel armoede. Onze stichting staat op voor mensen die in armoede leven. Als we een glimlach op hun gezicht zien, voelen we ons de koning te rijk. Zorg voor elkaar, dat is ons verhaal.”

Karin Bloemen vond het belangrijk om deze ochtend aanwezig te zijn. “We moeten elkaar helpen in zware tijden”, benadrukte zij. “Armoede in Nederland kun je niet alleen maar in cijfertjes uitdrukken. Het gaat erom wat je zíet in onze maatschappij: kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om een fietsje te kopen of om hun kind te laten sporten. Alle kleine beetjes helpen en maken samen een groot verschil. Het zijn juist die kleine initiatieven die nu tellen en ik doe er graag aan mee. Met heel veel plezier reik ik vandaag een fiets uit aan een heel knappe meid”, lacht Karin. 

Shan-Romey mocht een touwtje doorknippen waarna haar prachtige fiets onthuld werd. Bovendien ontving ze van de stichting ook vrijkaartjes voor de Waterhoorn, voor Cinema Oostereiland én Ballorig. Als klap op de vuurpijl werd ook haar zus Kayleisaa verrast met een fiets. “Dit betekent heel veel voor ons”, vertelt de zichtbaar geëmotioneerde moeder Melanie. “Na een voor ons zware periode komt dit nu heel mooi uit.”

Meer informatie over de stichting staat op Facebook: Stichting Kinderfietsjes Actie.

Ook zus Kayleisaa werd verrast met een fiets.