Abendmusiken met Bachcantate in Oosterkerk Hoorn

Algemeen
Deze keer klinkt de overbekende cantate van Bach 'Herz und Mund und Tat und Leben', BWV 147.
Deze keer klinkt de overbekende cantate van Bach 'Herz und Mund und Tat und Leben', BWV 147. Foto: Pixabay

HOORN - In de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn vindt zaterdag 25 september om 17.00 uur een concert plaats in de serie Abendmusiken.

Deze keer klinkt de overbekende cantate van Bach ‘Herz und Mund und Tat und Leben’, BWV 147, uitgevoerd door het Collegium Musicum Hornense en het barokorkest Cappella Horna. De solisten zijn de sopraan Paula Bär-Giese, de alt Ingeborg Bröcheler, de tenor Sebastian Brouwer en de bas Coert van den Berg. Het kistorgel wordt bespeeld door Henk Trommel die ook als orgelsolist op het grote Bátz/Witte-orgel Bachs Fuga in c-Moll, BWV 575 speelt. Het geheel staat onder leiding van dirigent Harry Toebes.

In de Oosterkerk mogen tweehonderd bezoekers aanwezig zijn. Bij binnenkomst dienen mensen een geldig corona-vaccinatiebewijs te kunnen tonen of een bewijs van een negatieve coronatest, niet ouder dan 48 uur. Ook voor het seizoen 2022 staan drie concerten geprogrammeerd: op 4 maart, 24 juni en 17 september. De Abendmusiken-concerten zijn gratis toegankelijk. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Hoorn. Deze subsidie dekt echter niet alle kosten. Om alle kosten te dekken is er na afloop een collecte bij de uitgang van de kerk.