WerkSaam wordt Global Goals regio voor Westfriesland

Algemeen
In het hele land, en dus ook bij WerkSaam, wordt vrijdag 24 september de vlag gehesen vanwege de ‘verjaardag’ van de Global Goals.
In het hele land, en dus ook bij WerkSaam, wordt vrijdag 24 september de vlag gehesen vanwege de ‘verjaardag’ van de Global Goals. Foto: aangeleverd

HOORN - WerkSaam is vanaf 24 september officieel Global Goals regio voor Westfriesland. Dat betekent dat WerkSaam namens de 7 Westfriese gemeenten is aangesloten op het programma Gemeenten4GlobalGoals van VNG International.

De Verenigde Naties hebben de Global Goals – duurzame ontwikkeldoelen – opgesteld. Alle landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties hebben hier op 25 september 2015 voor getekend. Zij maken zich hard om bij te dragen aan 17 mondiale doelen die bijdragen aan duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit. Als iedereen daaraan werkt, dragen we er met elkaar aan bij om van de wereld een betere plek te maken.

De vlag gaat uit

In het hele land, en dus ook bij WerkSaam, wordt vrijdag 24 september de vlag gehesen. Dit vanwege de ‘verjaardag’ van de Global Goals op 25 september: de dag waarop de duurzame ontwikkelingsdoelen zijn aangenomen door de Verenigde Naties. Omdat de 25e dit jaar in het weekend valt, zijn alle activiteiten een dag eerder.

WerkSaam en Global Goals

WerkSaam vindt het belangrijk om, als uitvoerder van de Participatiewet, betekenisvolle stappen te maken op de Global Goals agenda. WerkSaam staat voor een duurzame, inclusieve samenleving. Zij dragen dit actief uit en stimuleren klanten, partners en opdrachtgevers om zich in te zetten voor een inclusieve maatschappij. WerkSaam werkt bewust samen met bedrijven die die doelstellingen onderschrijven. WerkSaam stimuleert en activeert werkgevers in Westfriesland om een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving. Dit doen e samen met het WerkgeversServicepunt NHN en met bijvoorbeeld MVO NHN.

Welke Global Goals?

Namens de 7 Westfriese gemeenten draagt WerkSaam actief bij aan 7 van de 17 doelen:

1. Geen armoede

2. Geen honger

3. Goede gezondheid en welzijn

8. Eerlijk werk, economische groei

10. Ongelijkheid verminderen

12. Verantwoorde consumptie en productie

17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Ook zelfstandige gemeenten kunnen zich aanmelden als Global Goal gemeente. In Westfriesland is de gemeente Hoorn aangesloten.

Over WerkSaam Westfriesland

WerkSaam is een samenwerkingsverband van 7 Westfriese gemeenten en staat voor werk, ontwikkeling en inkomen. Zij leveren maatwerk op het gebied van arbeidsbemiddeling, arbeidsontwikkeling en inkomensondersteuning, samen met werkgevers en partners. WerkSaam gelooft dat werken loont en gaat ervoor dat iedereen meedoet. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland! Meer informatie: www.werksaamwf.nl . Meer informatie over WerkSaam en de Global Goals: www.werksaamwf.nl/globalgoals .