Belronde MEE & de Wering heeft veel mensen goed gedaan

Algemeen
Marga, één van de vrijwilligers van WonenPlus (MEE & De Wering), neemt afscheid van enkele deelnemers.
Marga, één van de vrijwilligers van WonenPlus (MEE & De Wering), neemt afscheid van enkele deelnemers. Foto: aangeleverd

REGIO - De coronaperiode was voor veel mensen, met name voor ouderen, een moeilijke tijd. Geen bezoek, nauwelijks de deur uit kunnen, het zorgde bij menigeen voor somberheid. Dit is de reden MEE & de Wering in maart 2020 is gestart met de wekelijkse belronde voor mensen die zich eenzaam voelden. Zodat mensen hun verhaal kwijt konden, er iemand was die naar ze luisterde en begrip voor ze had. Marga, één van de vrijwilligers van WonenPlus (MEE & De Wering) heeft vele telefoongesprekken gevoerd, waarin lief en leed werd gedeeld. Zij nam onlangs afscheid van enkele deelnemers.

Met dank aan de vrijwilligers van de Autodienst (MEE& de Wering) die dit mogelijk hebben gemaakt. Het was een gezellig en emotioneel samenzijn met koffie, gebak, cadeaus en bloemen, waarin teruggeblikt werd op de afgelopen periode. Wat begon met een belronde ontwikkelde zich tot waardevolle, warme contacten en hechte vertrouwensrelaties. “Het was heerlijk, dat gesprekje over wel en wee, het doet je goed”, aldus één van de deelnemers.

Naast de belcontacten zijn ook onderlinge ontmoetingen gestimuleerd en georganiseerd. Waar meer zorg en ondersteuning wenselijk was, zijn de ouderenadviseurs en maatschappelijk werkers op huisbezoek gegaan. Vrijwilligers luisteren immers niet alleen goed, ze weten ook als geen ander signalen op te vangen en samen te werken met de professionals. Een samenspel tussen zorg en welzijn met hetzelfde doel voor ogen: meedoen mogelijk maken. “De coronaperiode heeft ons allen veel gedaan, maar heel belangrijk, ook veel geleerd. Bedankt voor deze ervaring en al de goede contacten”, aldus een deelnemer.

MEE & De Wering kan altijd mensen gebruiken die het leuk vinden om iets voor anderen te betekenen. Praten over de mogelijkheden? Neem contact op met Marieke Harder via m.harder@meewering.nl of 088-0075140.