Struinen in de herfst in het Boezelbos in Blokker

Algemeen
Maak in het Boezelbos bij MAK Blokweer een struintocht en geniet van de herfstkleuren.
Maak in het Boezelbos bij MAK Blokweer een struintocht en geniet van de herfstkleuren. (Foto: aangeleverd)

BLOKKER - Beleef met je kind de natuur in de herfst! Ontdek kleuren, noten en zaden, bekijk verschillende paddenstoelen en verwonder je over dit sprankelende seizoen waarin er zoveel gebeurt in de natuur. Maak bij MAK Blokweer in Blokker (Boezelbos) een echte struintocht met een mooi struinpakket.

In de herfst maken planten en bomen zich klaar voor de winter. De sapstromen van bomen en planten verminderen doordat ze minder voedsel en energie van de zon krijgen. Het gevolg is bladverlies, vaak gepaard met mooie kleuren. Ook valt er meer regen in de herfst. Daar houden paddenstoelen van en die schieten dan ook de grond uit. Kortom, een heerlijke tijd om samen de natuur te beleven.

In het struinpakket (voor kinderen vanaf vier jaar) zijn doe-opdrachten te vinden en vragen met antwoorden, een onderzoekskoffer om herfstschatten in te verzamelen en enkele zoekkaarten. De pakketten zijn tijdens de herfstvakantie op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 af te halen in het bezoekerscentrum. Een pakket kost 5,50 euro.

Tip: maak er een echt dagje uit van met iets lekkers in het MAK café. Reserveren is niet nodig. Vragen? Neem dan contact op via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl .