Nieuw concertprogramma Karakteristiek Klassiek in Oosterblokker

Algemeen
Het tiendelige programma vindt plaats in het karakteristieke kerkgebouw van Cultureel Centrum Pancratius.
Het tiendelige programma vindt plaats in het karakteristieke kerkgebouw van Cultureel Centrum Pancratius. Foto: aangeleverd

OOSTERBLOKKER - Vol trots presenteert Stichting Karakteristiek een nieuw en verrassend concertprogramma met de naam Karakteristiek Klassiek. Het tiendelige programma vindt plaats in het karakteristieke kerkgebouw van Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker.

Nieuw in het culturele landschap is Stichting Karakteristiek. De stichting werd vorig jaar al gelanceerd, maar heeft als gevolg van de coronamaatregelen gelijk pas op de plaats moeten maken. Ondanks alle restricties ontstond het plan om het karakteristieke kerkgebouw van Cultureel Centrum Pancratius decor te laten zijn van een nog te ontwikkelen project. Dat kreeg al snel vorm en onlangs is het eerste seizoen gepresenteerd van een nieuw concertprogramma met de naam Karakteristiek Klassiek.

Karakteristiek Klassiek is een verrassende, tiendelige concertreeks met klassieke muziek als uitgangspunt. Onder het motto ‘Muziek; een wereld te ontdekken…’ kan jong en oud (hernieuwd) kennismaken met muziek. De term klassiek klinkt vaak wat stoffig en de stichting wil het publiek stimuleren de ogen te sluiten, aandachtig te luisteren en de fantasie de vrije loop te laten. Zo hoopt de stichting dat bezoekers zich laten verrassen en verwonderen in de wereld van de muziek.

Om die reden zullen drie van de tien concerten speciaal gericht zijn op kinderen en hun belevingswereld. Deze concerten worden uitgevoerd met een korte introductie, als ‘handleiding’ om naar de muziek te luisteren en worden afgesloten met een meet & greet met de muzikanten en hun instrumenten. Ook verzorgt de stichting ‘muziek in de klas-lessen’ op scholen in de week voorafgaand aan het concert. Overigens zijn de kidsconcerten ook heel leuk voor volwassenen.

De muzikanten en ensembles die de concerten verzorgen zijn allen professionele kunstenaars en komen zowel uit de regio als verder uit het land. De concerten vinden plaats in het laatste weekend van elke maand, van oktober tot en met juni. Losse kaarten en passe partout-kaarten zijn te reserveren via de website www.klassiekinwf.nl .