Reageren op Omgevingsvisie Hoorn

Algemeen
Het ontwerp van de Omgevingsvisie Hoorn is in te zien op het stadhuis, maar ook digitaal te bekijken.
Het ontwerp van de Omgevingsvisie Hoorn is in te zien op het stadhuis, maar ook digitaal te bekijken. Foto: Ik Hou Van Hoorn

HOORN - Iedereen kan nog tot en met zondag 28 november reageren op de concept Omgevingsvisie voor Hoorn. Hierin staan de keuzes die we vandaag moeten maken, om ook in de toekomst een sterke, gezonde en levendige stad te zijn.  

Het is nu nog een conceptversie. Alle reacties worden voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt naar verwachting in februari 2022 het besluit over de definitieve versie. Een omgevingsvisie geeft antwoord op de vraag hoe we willen dat Hoorn er in 2040 uitziet. Het vinden van een goede balans tussen groei van de stad en leefbaarheid staat centraal in de visie. Het ontwerp van de Omgevingsvisie Hoorn is in te zien op het stadhuis, maar ook digitaal te bekijken via www.hoorn.nl/toekomsthoorn en www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0405.OVHoorn-on01 .

Reageren op de Omgevingsvisie kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het sturen van een e-mail naar toekomsthoorn@hoorn.nl met als onderwerp ‘reactie concept omgevingsvisie’ of door het sturen van een brief naar gemeente Hoorn, postbus 603, 1620 AR Hoorn. Schrijf op de envelop: ‘reactie concept omgevingsvisie’. Wie liever mondeling een reactie geeft, kan bellen om een afspraak te maken: 0229-252200. 

Inloopmomenten

Wie na het lezen van de concept Omgevingsvisie vragen heeft over de visie of meer informatie wil over het geven van een reactie, kan terecht tijdens twee inloopmomenten. Iedereen kan dan langskomen om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de projectleiders van de Omgevingsvisie. De inloopmomenten zijn op woensdag 3 november van 19.00 tot 21.00 uur en dinsdag 16 november van 13.00 tot 15.00 uur. Deze inloopmomenten zijn in de raadzaal van het stadhuis, Nieuwe Steen 1. De ingang van de raadzaal zit aan de achterkant van het stadhuis bij het parkeerterrein.