Zorgen over gevaarlijke verkeerssituatie in Hoorn

Algemeen
De fractie van ÉénHoorn maakt zich grote zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie op kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw.
De fractie van ÉénHoorn maakt zich grote zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie op kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw. Foto: Google Street View

HOORN - De fractie van ÉénHoorn maakt zich grote zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie op kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw. Volgens de partij is snel handelen geboden om mogelijke verkeersslachtoffers te voorkomen. Daarom schrijft de fractie een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Volgens Aart Ruppert, raadslid van ÉénHoorn, zijn er met grote regelmaat op bepaalde tijdstippen (rond 9.00 uur en rond 16.00 uur) bijzonder gevaarlijke verkeerssituaties op de Provinciale weg. “De VRI (verkeersregelinstallatie, red.) op de kruising Liornestraat/Wabenstraat is zodanig afgesteld dat het autoverkeer komende vanaf de kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw opstroopt en een file veroorzaakt op de Liornestraat. Dientengevolge komt afslaand verkeer van de Provinciale weg richting de Liornestraat of overstekend verkeer van de Zwaagmergouw richting Liornestraat op de kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw vast te staan en blokkeert deze drukke kruising. Een bijzonder ongewenste verkeerssituatie.” De fractie van ÉénHoorn heeft het college vragen gesteld over deze situatie en hoopt spoedig op antwoord.