Hoornse kappers knippen zich suf

Algemeen
 Bij Privé Coiffures Vakopleiding was vanaf de eerste minuut te merken dat een grote toestroom kon worden verwacht van mensen die hoognodig toe waren aan een knipbeurt.
Bij Privé Coiffures Vakopleiding was vanaf de eerste minuut te merken dat een grote toestroom kon worden verwacht van mensen die hoognodig toe waren aan een knipbeurt. Foto: Wally Ooms

HOORN - De Hoornse kappers zijn de afgelopen dagen overspoeld met bezoekers en mensen die wilden reserveren. Eigenlijk gebeurde dat al nog voordat bij de persconferentie op tv bekend werd gemaakt dat de kapsalons weer open mochten. Alle kappers zaten de afgelopen dagen dan ook helemaal vol en ook voor de komende weken kunnen de kappers en kapsters zich uit de naad werken om de vele klanten van dienst te zijn.

Door Wally Ooms

Bij Privé Coiffures Vakopleiding aan de Nieuwsteeg in het centrum van Hoorn was vanaf de eerste minuut te merken dat een grote toestroom kon worden verwacht van mensen die hoognodig toe waren aan een knipbeurt. Alle hairstylisten en nog in opleiding zijnde kapsters en kappers hadden hun handen meer dan vol aan de klanten die al in een vroeg stadium een afspraak hadden kunnen maken. Gedurende de dag werd zo nu en dan door een enkeling nog geïnformeerd of het ook zonder afspraak mogelijk was, maar daar kon vanwege de drukte niet aan worden voldaan. 

Goede planning

Bij kapsalon No Limits aan het Breed waren de stoelen vanaf het openingsuur volledig bezet. Rosan Geerlings van kapsalon No Limits: “Eindelijk is het zover. Wat zijn we ontzettend blij dat we weer door deze lockdown heen zijn. Wij bellen zelf de klanten die een nieuwe afspraak moeten krijgen die er al in stonden tijdens de lockdown. Wij hebben vrijdag geprobeerd contact op te nemen met iedereen die al een afspraak had staan. Met degenen die we niet konden spreken wordt dit aankomende week gedaan. De afspraken die nu staan blijven grotendeels staan. Mocht er toch iets verplaatst moeten worden of op een ander tijdstip dan nemen wij hier contact over op. We proberen er samen een goede planning van te maken.”

Opgelucht

Meerdere kappers hadden de afgelopen week al een planning gemaakt in de verwachting vanaf 15 januari weer open te kunnen. Ze spreken zonder uitzondering de verwachting uit dat het de komende dagen en weken druk zal blijven. Kapsalons die alleen op afspraak werken zien met enige regelmaat klanten binnenlopen om te vragen of er nog plek is. Bij vrijwel alle kappers stonden al om 9.00 uur klanten voor de deur, die zonder uitzondering verheugd waren eindelijk weer naar de kapper te kunnen. Maar ook de kappers en kapsters zelf zijn zichtbaar opgelucht eindelijk weer aan de slag te kunnen.

Kapsalon No Limits aan het Breed.