Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern krijgt gieter-rek cadeau

Algemeen
Casper Manshanden van Heddes (r) en Herman Kaptein, voorzitter van de stichting Vrienden van de begraafplaats Keern.
Casper Manshanden van Heddes (r) en Herman Kaptein, voorzitter van de stichting Vrienden van de begraafplaats Keern. Foto: aangeleverd

HOORN - Dankzij de Westfriese Uitdaging heeft de stichting Vrienden van de begraafplaats Keern weer een mooi cadeau gekregen. De Westfriese Uitdaging brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar.

Veel mensen herkennen het wel: tuingereedschap dat beschikbaar moet blijven voor bezoekers en gieters die door de wind of anderszins gaan rondzwerven over de begraafplaats. De oplossing hiervoor is gevonden in een gieterrek. “Op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam hebben we dit gezien en het leek ook zeer geschikt voor het Keern. Dus kwam het op onze wensenlijst”, aldus Herman Kapitein, voorzitter van de stichting.

En toen reageerde via de Westfriese Uitdaging het Hoornse bouwbedrijf Heddes Bouw & Ontwikkeling, dat kantoor houdt naast de begraafplaats aan het Keern. Zij hebben dit zeer voortvarend opgepakt. Er was slechts een kort overleg voor nodig en al snel stond het gieterrek op locatie, zelfs compleet met vier prachtige nieuwe gieters, dankzij Casper Manshanden van Heddes. 

Er zal dit jaar veel gebruik van de gieters worden gemaakt om alle bollen die nu in de grond zitten en de planten die in het voorjaar worden geplaatst van een lekker slokje water te voorzien.