Wethouder Kholoud al Mobayed opent expositie in Hotel Mariakapel Hoorn

Algemeen
Vrijdag 25 maart werd de expositie door wethouder Kholoud al Mobayed officieel geopend.
Vrijdag 25 maart werd de expositie door wethouder Kholoud al Mobayed officieel geopend. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Dit weekend - zaterdag 26 en zondag 27 maart - is de expositie ‘Als door een spiegel’ te bewonderen bij Hotel Mariakapel, Korte Achterstraat 2a in Hoorn. De expositie bestaat uit kunstwerken die Hoornse kunstenaars in coronatijd hebben gemaakt. De gemeente Hoorn heeft deze werken aangekocht om zo lokale kunstenaars te steunen. De toegang is gratis. Vrijdag 25 maart werd de expositie door wethouder Kholoud al Mobayed officieel geopend.

Met de expositie ‘Als door een spiegel’ brengt de gemeente Hoorn samen met Hotel Mariakapel een reeks bijzondere kunstwerken bijeen. De werken variëren van schilderijen, fotografie en tekeningen tot sculptuur. Ze geven een diverse en rijke blik op een tijd vol onzekerheden en turbulentie, maar ook ontsnapping, fascinaties en inspiratie. De expositie creëert een moment van ontmoeting, nabijheid en uitwisseling na een periode waarin dat niet of minder mogelijk was.

Steun voor Hoornse kunstenaars

Wethouder Kholoud al Mobayed: “Beeldend kunstenaars hebben het zwaar gehad door de coronacrisis. Ateliers moesten dicht en kunstenaars verloren zo het contact met het publiek. Veel kunstenaars kwamen niet of nauwelijks in aanmerking voor landelijke hulpmaatregelen. En dat terwijl kunstenaars zo belangrijk zijn. Ze brengen ons met elkaar in gesprek, inspireren en zetten je aan tot nadenken. Om onze Hoornse kunstenaars te steunen, hebben we deze werken daarom aangekocht. Met deze bijzondere en kleurrijke expositie kunnen we hopelijk deze periode afsluiten, op een positieve manier.”

Zaterdag 26 en zondag 27 maart is iedereen tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom bij Hotel Maria Kapel. Wethouder Kholoud al Mobayed raadt een bezoek van harte aan: “Het zijn kunstwerken die in coronatijd zijn gemaakt. Het is fascinerend om te zien voor welke creativiteit dat heeft gezorgd. Iedereen die kunst in Hoorn een warm hart toedraagt, mag deze expositie niet missen.”

Lokale kunstenaars

Gemeenten hebben geld ontvangen van het Rijk voor de ondersteuning van de culturele sector. Daarvan heeft de gemeente Hoorn 50.000 euro beschikbaar gesteld voor de aankoop van werken van Hoornse kunstenaars, voor een maximaal bedrag van 2.000 euro. Deze actie is samen met een groep lokale kunstenaars opgezet. Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft de aangekochte werken geselecteerd.

Afbeelding