Katalysatoren-dieven actief in Hoorn

Algemeen
Afbeelding
Foto: Pixabay

HOORN - “De afgelopen weken zijn er bij diverse auto’s in Hoorn op brute wijze de katalysatoren gestolen. Deze katalysatoren worden hondsbrutaal onder de auto vandaan gehaald en meegenomen”, aldus Debbie Katers namens Liberaal Hoorn. “Wij krijgen het signaal dat het hier gaat om georganiseerde criminaliteit en dat dit geen incidenten zijn. Deze criminaliteit zorgt voor veel onrust bij onze inwoners. Wat Liberaal Hoorn betreft komen er op korte termijn extra mobiele camera’s op strategische punten zodat dit soort criminaliteit snel opgespoord kan worden.”

“Katalysatoren leveren immers veel geld op. Criminelen vangen gemiddeld 75 euro per katalysator. In katalysatoren zitten edelmetalen. En de stijgende prijzen maken het lucratief om ze uit de katalysatoren te halen. Daarnaast zijn de katalysatoren makkelijk te stelen. Binnen enkele minuten wordt een auto opgekrikt, de katalysator losgesneden en meegenomen. De eigenaar heeft niet eens door dat de katalysator weg is tot het moment dat de auto op brandstof gaat rijden. Dan klinkt er ineens een hels kabaal onder de auto vandaan en blijkt bij inspectie dat een deel van de uitlaatlijn mist: de katalysator. Een schadepost van ruim duizend euro voor de reparatie en de kans dat de criminelen terugkomen!”

Liberaal Hoorn vraagt het college of zij ervan op de hoogte zijn dat in Hoorn katalysatoren gestolen worden en of zij bereid zijn op strategische plekken mobiele camera’s te gaan plaatsen.