Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor brengt oude Slavische kerkmuziek in authentiek stijl.
Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor brengt oude Slavische kerkmuziek in authentiek stijl. ((Foto: aangeleverd))

Meezingen met Hoorns Byzantijns Mannenkoor

HOORN - Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor start binnenkort met een zeer bijzonder project. Het koor - dat gespecialiseerd is in het brengen van oude Slavische kerkmuziek in een zo authentiek mogelijke stijl - gaat de komende tijd in een project oud en nieuw met elkaar verbinden.

De uit Estland afkomstige componist Arvo Pärt staat de laatste jaren flink in de belangstelling. Hij is tussen 2010 en 2017 zelfs de meest gespeelde hedendaagse componist. Nu is hij weer volop in het nieuws vanwege de film 'Het Pärt Gevoel' die over hem gemaakt is. Arvo Pärt componeerde in 1997 'Kanon Pokajanen', een werk dat in taal en klank oud en nieuw met elkaar verenigt. De Kanon Pokajanen is gebaseerd op de Russisch Orthodoxe kerkmuziek en wordt dus a capella gezongen in het kerk-Slavisch. Het mannenkoor pakt dit jaar de kans oud en nieuw, traditie en twintigste eeuw, met elkaar te verbinden.

Liefhebbers van deze muziek kunnen op projectbasis met het mannenkoor meedoen. Van de leden wordt niet verwacht dat zij vloeiend kerk-Slavisch spreken; de muziek wordt fonetisch uitgeschreven. Het mannenkoor sluit dit project af met een aantal uitvoeringen rond de jaarwisseling. Wie kennis wil komen maken, is 23 april van harte welkom. De repetities beginnen 30 april, elke dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur in wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 in Hoorn. Opgeven via info@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl. Meer informatie: www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl of 06-53726706.

Meer berichten