Cursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!'

HOORN - Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus 'Help, mijn kind kan niet zonder!' vindt plaats in Hoorn en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn dinsdag 9, 16, 23, 30 april van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna is er nog een terugkombijeenkomst op 28 mei.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding. Aanmelden: 088-3582260 of preventie@brijder.nl . Locatie: Brijder Hoorn, Keern 33D in Hoorn. Kijk voor meer informatie op www.brijderjeugd.nl.

Meer berichten