Kleurrijke ochtenden in PISA

HOORN - Voor elke vrouw is het belangrijk om er goed uit te zien en zeker als je behandeld bent aan kanker en daarna eigenlijk niets meer hetzelfde is. Menigeen voelt zich dan onzeker en zoekt weer naar balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Voor PISA aanleiding om dit keer eens aandacht te besteden aan het uiterlijk. Er goed uitzien draagt bij aan het versterken van het gevoel voor eigenwaarde. En er goed uitzien betekent voor iedereen weer iets anders. Maandag 8 en 15 april vinden in het inloophuis twee kleurrijke ochtenden plaats.

Maandag 8 april (van 10.00 tot 12.00 uur) gaat Alida Langedijk het hebben over kleur; dé schakel in de kledingkast. Welke kleur doet iemand sprankelen, doet de ogen goed uitkomen en zorgt ervoor dat je er fris en gezond uitziet? Ieder mens heeft een natuurlijke kleuring waarbij bepaalde kleurnuances van kleding beter harmoniëren dan andere kleuren. Hierbij wordt uitgegaan van de kleur haar, huid en ogen.

Maandag 15 april (eveneens van 10.00 tot 12.00 uur) is het onderwerp 'Model en vorm'. Naast kleur heeft een kledingstuk altijd een bepaalde vorm. Bij de adviezen wordt uitgegaan van figuur, botstructuur, proporties en lichaamsverhoudingen. Aan de hand van visuele tips leren deelnemers afzonderlijke delen van het lichaam te accentueren of juist te camoufleren. Ook zijn de verschillende stofsoorten en smaak een belangrijk aandachtspunt.

Per ochtend vraagt PISA een bijdrage in de kosten van vijf euro per persoon, inclusief koffie en thee. Beide ochtenden staan onder de enthousiaste begeleiding van Alida Langedijk. Erbij zijn? Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl of bij de gastvrouw of -heer in PISA.

Meer berichten