Van boven naar beneden en van links naar rechts: Vincent Vriend, Marlies Driessen, Robin van Nispen, trainer Luccio Sarlui, Shayne Godfriedt, Zonne Somer, Sara Geus en Luuk Kroonenberg.
Van boven naar beneden en van links naar rechts: Vincent Vriend, Marlies Driessen, Robin van Nispen, trainer Luccio Sarlui, Shayne Godfriedt, Zonne Somer, Sara Geus en Luuk Kroonenberg. ((Foto: Vincent de Vries))

Skicentrum Hoorn in actie voor KiKa

HOORN - Twee jeugdteams van Skicentrum Hoorn doen zondag 14 april mee aan het NK Synchroonskiën in Hillegom. Niet alleen om zelf een mooie prestatie neer te zetten, maar ook om geld in te zamelen voor KiKa. Shayne Godfriedt (10) uit Midwoud, die samen met Robin van Nispen (12) onder de teamnaam 'De skiwi's' meedoet, heeft het afgelopen seizoen wekelijks flink getraind. "Twee jaar geleden deed ik ook mee; toen werden we tweede. Dit jaar gaan we voor de eerste plaats!"

Skiën in teamverband? Dat kan inderdaad met synchroonskiën! "Het komt erop neer dat je met je team heel mooi en tegelijk moet skiën", legt Shayne uit. "Zelf ski ik al vanaf mijn vierde. Met synchroonskiën ski je ook achteruit en maak je rondjes. Dat vind ik leuk om te doen."

Vincent Vriend van Skicentrum Hoorn legt uit hoe ze op het idee zijn gekomen om voor KiKa in actie te komen. "Marlies Driessen, die lid is van ons skicentrum, doet in november mee aan de Run for Kika Marathon in New York. Zij vroeg of wij qua sponsoring iets voor haar konden betekenen. Natuurlijk willen wij iets doen voor KiKa. Het is een mooi doel waar we ons graag voor inzetten. Bij Skicentrum Hoorn skiën heel veel kinderen, maar helaas is dat niet voor alle kinderen weggelegd. Het is gewoon een vreselijke ziekte. En zeker kinderen horen niet ziek te zijn. Onderzoek naar kinderkanker, waar KiKa zich voor inzet, is daarom hard nodig."

Het belooft 14 april een spannende dag te worden. "Het andere team, team Oranje, is er ook helemaal klaar voor. Ze gaan allemaal ontzettend hun best doen. De jury let bij synchroonskiën op verschillende punten, zoals techniek, kleding en uitstraling en natuurlijk of de kinderen mooi synchroon skiën. Voor het publiek is het echt een leuke show om naar te kijken. En omdat de teams zich laten sponsoren voor KiKa, is hun deelname dit jaar extra bijzonder."

De twee teams van Skicentrum Hoorn komen 14 april in actie in Skicentrum Hillegom, Vosselaan 156 in Hillegom. Kijk voor meer informatie op www.skicentrumhillegom.nl. Meer informatie over Marlies Driessen en Run for KiKa: www.runforkikamarathon.nl. Via deze website is het ook mogelijk om direct te doneren voor KiKa. Doe dat dan onder vermelding van 'ski'. Wie de teams van Skicentrum Hoorn wil steunen in hun actie voor KiKa, kan dat doen via www.skicentrum-hoorn.nl.

Meer berichten