(Foto: Westfries Museum)

Leren in de Gouden Eeuw

HOORN - In de meivakantie toch naar school? Dat kan met de familieactiviteit Leren in de Gouden Eeuw. Vanaf vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei ontdek bezoekers in het Westfries Museum alles over leren in de Gouden Eeuw.

Nu gaat iedereen in Nederland naar school. Sterker nog, het is verplicht om tot het achttiende levensjaar naar school te gaan. Maar hoe was dat in de Gouden Eeuw? Ging iedereen toen ook naar school? Welke vakken leerden de kinderen en waren er al universiteiten? Ga mee op ontdekkingstocht en doe mee met de rekenles op het rekenbord.

Doorlopend programma

Jeugd tot achttien jaar mag gratis naar het museum. Leren in de gouden eeuw is een doorlopend familieprogramma, waarbij bezoekers zelf op ontdekkingstocht gaat. De vakantieactiviteit is gratis. Let op: Koningsdag is het museum gesloten.

Welkom in de Gouden Eeuw

Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia. In de meivakantie is de tentoonstelling Indisch Palet te zien. Kijk voor meer informatie op www.wfm.nl.

Meer berichten