Jim van der Meer Mohr geeft zijn persoonlijke visie op schilderkunst in Nederlands Indië / Indonesië.
Jim van der Meer Mohr geeft zijn persoonlijke visie op schilderkunst in Nederlands Indië / Indonesië. ((Foto: aangeleverd))

Lezing over Indische schilderkunst

HOORN - Kunsthistoricus Jim van der Meer Mohr verzorgt vrijdag 3 mei in de Schutterijzaal van het Westfries Museum in Hoorn een lezing over Indische schilderkunst. Van der Meer Mohr is onder andere bekend van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, waar hij regelmatig als expert optreedt. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling Indisch Palet die tot en met 10 juni in het museum is te zien.

Jim van der Meer Mohr heeft meer dan tweehonderd artikelen en een aantal boeken gepubliceerd op zijn vakgebied, alsook over de kunstmarkt en genealogie. Hij is onder meer bestuurslid van het Indisch Herinneringscentrum en voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau. In zijn lezing in Hoorn geeft Van der Meer Mohr zijn persoonlijke visie op schilderkunst in Nederlands Indië / Indonesië. In deze lezing geeft hij een overzicht van de schilderkunst in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië. Aan de hand van enkele voorbeelden stipt hij ook de hedendaagse kunst in Indonesië aan.

De lezing begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De lezing is gratis voor bezoekers van het museum, wel graag even van tevoren reserveren. Kijk voor meer informatie en reserveringen op: www.wfm.nl\lezing-indische-kunst . Na afloop van de lezing is er volop gelegenheid om de tentoonstelling Indisch Palet te bezoeken. Deze tentoonstelling bevat ruim vijftig werken van twintig toonaangevende kunstenaars. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en zijn vrouw Yvonne van Peperstraten. Hun collectie Indische kunst wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest gevarieerde van Nederland.

Meer berichten