Werk van Ella Siekman.
Werk van Ella Siekman. ((Foto: Rika Hilverts))

Het Warenhuis Sint Jan in De Boterhal

HOORN - Onder de titel 'Het Warenhuis Sint Jan' haakt De Boterhal met deze expositie in op de landelijke aandacht voor Rembrandt en de Gouden Eeuw. De expositie is van 11 mei tot en met 16 juni te zien in De Boterhal aan het Kerkplein 39 in Hoorn. De officiële opening is zondag 12 mei om 16.00 uur door Ella Siekman en Annemarie Visser. De Zoete Inval brengt oud-Hollandse muziek ten gehore.

Meer dan twintig kunstenaars uit Hoorn en wijde omgeving - onder wie Ella Siekman, Ella Koopman en Sepehr Maghsoudi - hebben een bijdrage geleverd aan een Wunderkammer of Rariteitenkabinet, met kunst­werken die verwijzen naar de bonte verzamelingen die ontstonden door het vele reizen naar nieuwe oorden in de zeventiende eeuw. Te midden van al deze kabinetjes geven drie kostuumdesigners hun visie op wat voor kleren een zeventiende-eeuwer gedragen zou kunnen hebben indien zij over onze hedendaagse materialen hadden kunnen beschikken.

De Boterhal is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.boterhal.com.

Meer berichten