Alle activiteiten vinden op en rond de oude binnenhaven van Hoorn plaats.
Alle activiteiten vinden op en rond de oude binnenhaven van Hoorn plaats. ((Foto: aangeleverd))

Waterweek Hoorn kent vol programma

HOORN - De Westfriese Waterweken komen 12, 13 en 14 juli naar Hoorn. De Waterweek Hoorn kent een sportief, spectaculair, culinair en muzikaal programma. De organisatie vertelt: "De gemeente Hoorn streeft verbinding na tijdens de Waterweek Hoorn. Die verbinding tijdens het programma van 2019 is nog nooit zo groot geweest. De Waterweek is een uniek evenement in de regio en wij zijn dan ook maar wat trots op deze editie van 2019."

De Waterweek Hoorn start woensdag 10 juli om 20.00 uur met een Waterquiz bij de Kade in de haven van Hoorn. Vrijdag 12 juli is er het Derde Watercongres Hoorn. Aansluitend vindt een lunch onder de Westfriese Tafel plaats. De vrijdag wordt afgesloten met de Officiële Hoornse VrijMiBo. Zowel zaterdag als zondag staan de Vrijetijdbeurs en de Hoornse Bootdagen op het programma. Tijdens de Hoornse Bootdagen kan iedereen gratis zijn boot verkopen (alleen het reguliere liggeld dient betaald te worden). Aanmelden kan via havendienst@hoorn.nl. Tijdens de Vrijetijdbeurs zijn er tal van standjes en verder onder andere verscheidene campers en caravans. Daarnaast worden op de Veermanskade een aantal boten van het Varend Erfgoed geshowd. Zaterdag vinden ook het Wijnfestival Hoorn en de Drakenbootrace plaats. Zondag staat er verder op het programma: Swim to Fight Cancer, de Culinaire Markt, het SKH Kinderprogramma en Het Shantyfestival. Gedurende deze dagen zijn er meerdere watersporten te beoefenen en komt de Halve Maen met een programma op de proppen.

Alle activiteiten vinden op en rond de oude binnenhaven van Hoorn plaats. Op zowel het Baatland, Oude Doelenkade en Veermanskade zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Voor de Drakenbootrace is inschrijving nodig, dit kan via info@fletcha.nl. Voor het Wijnfestival Hoorn zijn voordeelkaarten te verkrijgen via www.wijnfestivalhoorn.nl. Meer informatie over het programma: www.waterweekhoorn.nl. Like ook de Facebookpagina: www.facebook.com/waterweekhoorn.

Meer berichten