Uiteindelijk wil Calvin (r) in de autosport excelleren in een toerwagen net als zijn voorbeeld Tom Coronel.
Uiteindelijk wil Calvin (r) in de autosport excelleren in een toerwagen net als zijn voorbeeld Tom Coronel. ((Foto: aangeleverd))

Gas erop, Calvin naar de top!

HOORN - Autocoureur Tom Coronel steunt van harte de actie die de vijftienjarige Calvin de Groot uit Hoorn begint. De jonge kartkampioen probeert in korte tijd voldoende geld bijeen te krijgen om beter materiaal voor zijn sport aan te schaffen. Daarmee kan Calvin mee strijden bij de grote kartkampioenschappen.

Calvin ziet deze actie als zijn laatste kans. Tom Coronel onderstreept deze wens: "Super dat Calvin er zelf alles aan doet om met goed materiaal te kunnen racen. Meer trainen, meer wedstrijden rijden met beter materiaal maken zo'n karter als Calvin compleet!"

Kenners stellen regelmatig de vraag: waar zou dit talent staan als hij wél de juiste materialen en kansen zou hebben? Het jonge karttalent vertelt: "Iedereen vindt dat ik het talent heb, maar weet dat ik het geld en daarmee de juiste materialen niet heb. Zo zou ik ieder raceweekend moeten kunnen beschikken over één extra set banden. Dat scheelt seconden op iedere ronde. Net als in 2017 Nationaal Kampioen worden is met meer training mogelijk. Maar niet op de banden waarop ik nu rijd. Om de banden regelmatig te vervangen heb ik een bedrag van 2781 euro nodig." Het afgelopen seizoen zette Calvin de eerste internationale stappen en bleek hij al goede resultaten te behalen. Uiteindelijk wil Calvin in de autosport excelleren in een toerwagen net als zijn voorbeeld Tom Coronel. De ouders van Calvin steunen hun zoon voor de volle honderd procent. Vader is zijn monteur, mental coach en steun op de kartbaan. Zijn moeder helpt hem met van alles en nog wat.

De crowdfundactie wordt mogelijk gemaakt dankzij Talentboek, het platform waarbij honderd procent naar de jonge topsporters gaat. De ambitieuze Calvin stelt: "Ik vraag ieder om via www.talentboek.nl een klein of groot bedrag te doneren. Op 1 juli wil ik het benodigde geld bijeen hebben. Iedere donateur krijgt van mij bericht hoe het geld precies besteed wordt. Op mijn eigen pagina op Talentboek staan mijn bijzondere tegenprestaties, van een persoonlijk bedankje tot een demonstratie met mijn kart bij de mensen thuis! "

Meer berichten