Publiek kan onder andere op de Roode Steen genieten van diverse optredens.
Publiek kan onder andere op de Roode Steen genieten van diverse optredens. ((Foto: Sander van Ketel))

Drie dagen lang livemuziek, dans en theater

HOORN - De binnenstad van Hoorn is vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni het decor voor een van de grootste, gratis toegankelijke festivals van West-Friesland, namelijk de Hoornse Stadsfeesten. Drie dagen lang kan het publiek genieten van livemuziek, dans en theater. Het programma is breed en gevarieerd, met gemiddeld honderd acts verdeeld over ongeveer tien locaties.

De buitenlocaties dit jaar zijn de Roode Steen, het Kerkplein, de Dubbele Buurt, de Veemarkt, het Koepoortsplein en Spoorstraat. De binnenlocaties zijn dit jaar Schouwburg Het Park en de Statenpoort, waar in een sfeervolle en intieme setting genoten kan worden van koren en singer-songwriters. Maar ook het Westfries Museum is dit jaar een bijzondere locatie, waar het Hoorns Harmonie Orkest een optreden verzorgt.

Vrijwilligers

De Hoornse Stadsfeesten is een uniek festival. De hele organisatie in handen is van tientallen vrijwilligers. Met elkaar zorgen zij voor de productie, de programmering, het werven van sponsoren, de communicatie, de coördinatie van de vrijwilligers en nog veel meer. Een team enthousiaste, gedreven mensen die zich belangeloos inzetten om voor Hoorn en de wijde omgeving een geweldig festival neer te zetten. Tevens uniek is dat de Hoornse Stadsfeesten een gratis evenement is. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door verschillende gemeentelijke subsidies, sponsors en partners.

Donateur

Uiteraard nodigt de organisatie van de Hoornse Stadsfeesten iedereen van harte uit de Stadsfeesten als bezoeker te beleven. Maar wie het leuk lijkt om als vrijwilliger betrokken te zijn tijdens het weekend, als sponsor een bijdrage wil leveren aan het festival of donateur wil worden van de Stadsfeesten, kan terecht op de website voor meer informatie: www.hoornsestadsfeesten.nl.

Meer berichten