Mikki (14) zwemt vijfhonderd meter voor haar oma Joke.
Mikki (14) zwemt vijfhonderd meter voor haar oma Joke. ((Foto: aangeleverd))

Swim to Fight Cancer

HOORN - Het inmiddels bekende zwemevenement Swim to Fight Cancer wordt dit jaar zondag 14 juli voor de derde keer in Hoorn gehouden. Uniek is de Opa en Oma Swim. Vanaf dit jaar kan in ieder kleinkind van tien tot vijftien jaar vijfhonderd meter met opa en oma zwemmen. Alles voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Hoe bijzonder is het als een kleinkind zwemt voor opa of oma, of misschien zelfs wel samen. De veertienjarige Mikki doet zeer gemotiveerd mee. "Ik zwem vijfhonderd meter voor mijn oma. Het is belangrijk dat mensen zoals mijn oma - zij is al 3,5 jaar ziek - geholpen worden." Oma Joke is zichtbaar onder de indruk van het initiatief van haar kleindochter. "Ik vind het vreselijk lief dat mijn kleindochter de Kids Swim doet. Geruime tijd ben ik al bezig, ook met onderzoeken, en waarschijnlijk houd ik het daarom zo lang vol."

Nieuwe route

Dit jaar wordt uitsluitend in het binnenwater gezwommen. Daardoor is het voor de niet geoefende zwemmer ook prima te doen. Langs de hele route is er ruimte voor publiek. Het opgebrachte geld gaat naar Stichting Fight Cancer die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Alle informatie is te vinden op www.swimtofightcancer.nl/hoorn en op de Facebookpagina (swimtofightcancer0229).

Meer berichten