Wandeling door natuurpark Blokweer

Algemeen
Aan de hand van het plantenleven en de bloeiplaatsen van orchideeën en andere bijzondere planten in het park vertelt de deskundige alles over het ecologische beheer.
Aan de hand van het plantenleven en de bloeiplaatsen van orchideeën en andere bijzondere planten in het park vertelt de deskundige alles over het ecologische beheer. (Foto: aangeleverd)

BLOKKER - Het is altijd de moeite waard om door natuurpark Blokweer in Blokker te wandelen, maar in juni en juli bloeien de orchideeën en dat is extra speciaal. Op een zondagse wandeling op 16 juni bekijken de wandelaars de mooiste en de eigenaardigste planten in het park.

De wandeling wordt geleid door parkdeskundige Hans Timmerman. Aan de hand van het plantenleven en de bloeiplaatsen van orchideeën en andere bijzondere planten in het park komt het ecologische beheer ter sprake, evenals allerlei andere zaken die natuurpark Blokweer tot een bijzondere plek maken. De wandeling gaat voor een groot deel van het pad af, daarom zijn laarzen het ideale schoeisel.

Deze activiteit vindt plaats op zondag 16 juni bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Deelname kost 3,50 euro per persoon. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344) of via e-mail naar info@mak-blokweer.nl. Meer informatie: www.mak-blokweer.nl.