Zangvereniging Sappho zoekt projectzangers

HOORN - Wie graag wil zingen, kan zich aanmelden bij Projectkoor Sappho in Hoorn. Het koor zingt de 'Messe solennelle en l'honeur de Sainte Cécile' van Charles Gounod en 'Hör mein Bitten' van Mendelsohn.

Sint Cecilia is de patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers. Charles Gounod componeerde halverwege de negentiende eeuw de 'Messe solennelle en l'honneur de Sainte-Cécile'. Deze werd 22 november 1855, de naamdag van de heilige Cecilia, in de Église Saint-Eustache in Parijs voor het eerst uitgevoerd. De Cecilia-mis is wel het bekendste werk van Charles Gounod op het vlak van de kerkmuziek. Hij componeerde haar op de leeftijd van 37 jaar. Ze valt tussen zijn overige missen op door haar uitgesproken rijke orkestbegeleiding. Naast het grote orkest zijn voor de uitvoering nog drie solisten en een orgel nodig.

De uitvoeringen zijn 2 februari 2020 in Hoorn (Oosterkerk) en 9 februari 2020 in Edam (St. Nicolaaskerk). Aan die concerten werken mee: Sabine Kirsten (sopraan), Eric Reddet (tenor), Fernand Bernadi (bas) en Sappho's begeleidingsorkest in grote bezetting. Het geheel staat onder leiding van Joep van der Oord. De repetities worden op de piano begeleid door Mayumi Eguro en vinden plaats vanaf 8 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020 in de het Foreestenhuis en de Oosterkerk, beide aan de Grote Oost in Hoorn. Steeds op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur. Meedoen aan dit project? Vraag dan een inschrijfformulier aan via info@sappho-hoorn.nl of kijk op www.sappho-hoorn.nl.

Meer berichten