Mark Heerink, organist van de Koepelkerk en stadsorganist van Hoorn.
Mark Heerink, organist van de Koepelkerk en stadsorganist van Hoorn. ((Foto: Hans Albers))

Zomeravondconcert met drie Hoornse musici

HOORN - Violiste Birthe Blom, zanger Wout Oosterkamp en organist Mark Heerink geven donderdag 11 juli een concert in de Hoornse Koepelkerk aan het Grote Noord 15. De violiste Birthe Blom is artistiek leider van het Hoornse Kamermuziekfestival en haar bijzondere vioolspel heeft haar inmiddels bekendheid ver buiten West-Friesland gebracht. Ook de in Hoorn woonachtige bas-bariton Wout Oosterkamp kan, sinds aan hem in 1985 de Nederlandse Muziekprijs werd uitgereikt, terugkijken op een bijzondere internationale zangcarrière. Het orgel wordt bespeeld door Mark Heerink, organist van de Koepelkerk en stadsorganist van Hoorn.

Het programma dat de drie musici hebben samengesteld is zeer gevarieerd. Zo kan het publiek luisteren naar liederen van Wolf en Strauss in een bewerking voor zang, orgel en viool. Birthe Blom voert van Eugene Ysaye het prachtige Aurore uit de vijfde sonate voor viool solo uit en Fratres van Arvo Pärt in een bewerking voor viool en orgel. Wout Oosterkamp brengt van Andriessen het zelden uitgevoerde Adoro ten gehore. Mark Heerink komt met solo-werken van Andriessen, Monnikendam en Dupré op het Maarschalkerweerd-orgel. De musici lichten tijdens het concert een en ander mondeling toe.

Het concert begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 21.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Meer weten? Kijk op www.orgelconcerten-hoorn.nl .

Meer berichten