De rolstoelbus wordt gebruikt voor uitstapjes en familiebezoek, maar ook om de mensen van de dagbehandeling te vervoeren.
De rolstoelbus wordt gebruikt voor uitstapjes en familiebezoek, maar ook om de mensen van de dagbehandeling te vervoeren. ((Foto: aangeleverd))

Chauffeurs gevraagd voor rolstoelbus

HOORN - De Stichting Vrienden van Lindendael / De Hoge Hop in Hoorn streeft ernaar om voor de 265 cliënten van de beide verpleeghuizen het verblijf te veraangenamen. De gelden die hiervoor nodig zijn, worden bijeengebracht door een groot aantal donateurs. De stichting gebruikt deze gelden voor exploitatiekosten van de eigen rolstoelbus en door extra activiteiten en evenementen te financieren. Op dit moment zijn meer chauffeurs voor de rolstoelbus nodig.

De rolstoelbus wordt gebruikt voor uitstapjes en familiebezoek, maar ook om de mensen van de dagbehandeling te vervoeren. De vrijwillige chauffeurs zorgen ervoor dat de cliënten veilig en wel worden gehaald en gebracht voor therapie en dagbesteding. Mensen kunnen gebruik maken van de verschillende disciplines die in Lindendael aanwezig zijn, zoals fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Daarbij levert de dagbesteding een prettige en nuttige invulling van hun dag op. Dit zorgt ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en het ontlast de mantelzorger.

Momenteel is het chauffeursbestand te klein geworden om alle verzoeken voor ritten te kunnen honoreren. De stichting is dan ook dringend op zoek naar mensen die bereid zijn om bijvoorbeeld één keer per week te rijden. Interesse? Meer informatie via Hermien Sijm-Wissink, secretaris van de Stichting Vrienden: hermiensijm@quicknet.nl. Een mailtje sturen naar Alies Zwaan, vrijwilligerscoördinator van Lindendael, kan ook: alies.zwaan@omring.nl. Wie zich aanmeldt, wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Meer berichten