Diverse kunstwerken zijn te bewonderen tijdens Expoost in Hoorn, onder meer Blikvanger 1 van Arild Veld.
Diverse kunstwerken zijn te bewonderen tijdens Expoost in Hoorn, onder meer Blikvanger 1 van Arild Veld. ((Foto: aangeleverd))

Veel te zien bij Ede xpoost

HOORN - De pop-up exposities bij Expoost aan de Roode Steen in Hoorn trekken veel belangstelling. Zo'n 350 belangstellenden bezochten afgelopen weekend de tentoonstellingen. De Nederlandse fotografen die een Zilveren Camera wonnen worden breeduit geëtaleerd. Spannende fotografie met verrassende onderwerpen.

In de achterliggende fraaie tuin is inmiddels de tweede beeldententoonstelling opgesteld. De start was een maand geleden met de kunstenaars George van Heeteringen, Aart Prins en Lydia Hofland-Visser. De expositie leverde veel positieve reacties op.

Stichting In Den Beginne, die dit in samenwerking met Expoost organiseert, vond ook in de nieuwe beeldenexpositie twee interessante beeldhouwers, die geïnspireerd aan het werk gingen. Cobi Dierikx, woonachtig aan de Bobeldijk laat gevarieerd werk zien. Met haar beelden laat zij haar grafische achtergrond spreken. Dat levert strak vormgegeven beelden op, waarbij combinaties worden gezocht met sierlijke en speelse bewerkingen. Zo staat er Tipi van ruim twee meter hoog, onaantastbaar in de ruimte, maar ook een Power Bloem van ongeveer dezelfde grootte, vervaardigd van cortenstaal en gecombineerd met glanzend roestvrij staal. De Power Bloem stond in het voorjaar een aantal weken op het Keukenhof.
De beelden van de kunstenaar Arild Veld uit Arnhem sluiten aan op het werk van Cobi Dierikx, maar zijn ook contrastrijk. Hij omschrijft het zelf als volgt: "Met mijn beelden onderzoek ik de mogelijkheid deze te integreren op de plek waar ze worden geplaatst." Zijn kunstobjecten hebben een open structuur, waardoor er een eenheid met de natuur ontstaat. Lichtvangers noemt hij zijn beelden.

De Beeldententoonstelling en de Zilveren Camera zijn gratis van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 te zien aan de Roode Steen. 

Meer berichten