(Foto: aangeleverd)

Duimenrace Hoorn: Liftend een rondje om het IJsselmeer

HOORN - De twaalfde editie van De Duimenrace vindt zaterdag 31 augustus plaats. Zo'n vijftien koppels gaan weer liftend een rondje om het IJsselmeer.

Lang geleden, in het pre-OV-studentenkaart-tijdperk werd er veel vaker gelift dan nu. Toen is aan de bar van Swaf ooit het idee geopperd om eens een wedstrijdje om het IJsselmeer te liften. Helaas was dit er toen nooit van gekomen. Maar in 2008 is dan toch eindelijk de allereerste editie van de Duimenrace georganiseerd. Het is nu een jaarlijks terugkerend succes.

De Duimenrace wordt steeds bekender. Naast koppels uit West-Fiesland doen er dit jaar ook koppels uit Utrecht en Antwerpen mee. 's Morgens vanaf 9.00 uur verzamelt iedereen zich in café Swaf, Kerkstraat 3 in Hoorn. Om 10.00 uur klinkt het startschot en beginnen de koppels aan de liftrace. Iedereen is welkom om te komen kijken en de deelnemers aan te moedigen.

Als deelnemer vertrek je samen met je liftpartner vanuit Hoorn en probeer je zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Bij vertrek krijgen de deelnemers te horen hoe zij onderweg bewijsmateriaal moeten verzamelen en krijgen ze opdrachten voor onderweg. Hiervoor is een digitale camera of een smartphone nodig.

Gedurende de dag kan de wedstrijd worden gevolgd vanuit Swaf. De foto's en filmpjes die de deelnemers doorsturen worden vertoond op een scherm. Daarnaast worden de koppels via een track & trace-systeem live gevolgd, waardoor je precies kunt zien waar de koppels zich bevinden en hoe hard ze gaan. Dit is enorm leuk om te zien en wordt ook altijd erg gewaardeerd door langslopend publiek.

's Avonds om 20.00 uur zijn de prijsuitreiking en bal na met dj Berry van Diepen. Ook meedoen? De minimum leeftijd is zestien jaar (maar dan wel graag met een ouder iemand samen liften). Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.duimenrace.nl.

Meer berichten