Op Roet organiseert vele interculturele ontmoetingen in West-Friesland.
Op Roet organiseert vele interculturele ontmoetingen in West-Friesland. ((Foto: aangeleverd))

Syemmen op stichting Op Roet Hoorn

HOORN - Stichting Op Roet uit Hoorn is één van de twaalf genomineerden die onlangs bekend zijn gemaakt voor de 'Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019'. Op Roet werd hierbij genomineerd voor haar activiteiten voor de provincie Noord-Holland. De prijsuitreiking is een initiatief van de Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid en onder auspiciën van de Nederlandse Commissie van UNESCO.

Stichting Op Roet draagt volgens het jury rapport bij aan de waardering van culturele diversiteit in heel West-Friesland. Wat begonnen is met de locatievoorstelling Ed van Hoorn in 2017, werd in de maanden daarna uitgebouwd met vele diverse interculturele ontmoetingen. Met Fiolet taalschool werden Avonden van Ontmoetingen georganiseerd, Verhalen van Ver was er in de Hoornse bibliotheek en de voorstelling Friends To Be werd ontwikkeld, die momenteel volop wordt gespeeld op scholen (bovenbouw) en instellingen. En voor de toekomst liggen er nog volop plannen op tafel.

Vanaf nu kan iedereen in Nederland zijn of haar stem uitbrengen en zaterdag 16 november (de UNESCO-dag van de Verdraagzaamheid) volgt de prijsuitreiking in Amsterdam. Stemmen kan via www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl of www.op-roet.nl.

Meer berichten