Onderwaterlandschap van Paul Stap.
Onderwaterlandschap van Paul Stap. ((Foto: aangeleverd))

Schilderijenexpositie Paul in Dijklander Ziekenhuis

HOORN - Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. verzorgt de exposities in de galerie van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Tot en met 10 januari 2020 exposeert Paul Stap in het ziekenhuis. Paul Stap studeert in 1982 af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Vrije Grafiek. Na zijn academietijd manifesteert hij zich al snel als beeld­houwer en schilder. Daarbij verloochent hij zijn grafische achtergrond niet.

Voor zijn recente schilderijen en beeldhouwwerk duikt hij letterlijk uit de zee 'beelden' op. In acrylverf geschilderde doeken vormen in het atelier met staande en liggende houten objecten het landschap waarin Stap dagelijks werkt.

De in het Dijklander Ziekenhuis Hoorn getoonde schilderijen zijn gemaakt met een afdektechniek die is afgeleid van de gom-suikerwatertechniek die Paul Stap eerder gebruikte bij het etsen. Hij maakt een tekening met opgeloste Arabische gom en laat deze drogen. De tekening legt de compositie en beeld vast, hier kan hij heel vrij met acrylverf overheen schilderen zodat er genoeg ruimte overblijft voor toeval. Nadat de verf gedroogd is, wast hij met water de gom weg, waardoor de tekening in het wit van het doek zichtbaar wordt. Door hier transparant overheen te schilderen lijken de lijnen licht te geven.

De expositie is van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren gratis te bezichtigen. Meer informatie: www.boterhal.com.
 

Meer berichten