Voorlichtingsavond chronische darmziekte in Dijklander Ziekenhuis

HOORN - De vakgroep 'Maag, darm, lever' van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn verzorgt dinsdag 8 oktober in samenwerking met de Crohn en Colitus Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN ) op een informatieavond over IBD.

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, letterlijk vertaald: ontstekingsziekte van de darm. Een ziekte die grote impact heeft op alle facetten van het dagelijks leven. Iedere dag krijgen zeven mensen de diagnose IBD. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de bezoekers onder andere informatie over IBD, de impact die deze ziekte kan hebben en behandelmogelijkheden door middel van een dieet. Ook is het mogelijk om vragen te stellen aan medisch specialisten en kunnen patiënten in contact komen met lotgenoten.

De avond duurt van 19.15 tot 21.15 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom in het personeelsrestaurant van locatie Hoorn, Maelsonstraat 3 in Hoorn. Naast de Maag-, lever-, darmarts zijn ook de verpleegkundig specialist en de diëtist aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.crohn-colitus.nl of telefonisch via 0348-420780. Aanmelden kan tot 3 oktober.

Meer berichten