Dertiende editie Kamermuziekfestival Hoorn

Algemeen
Ramon van Engelenhoven verzorgt tijdens het Kamermuziekfestival een soloconcert.
Ramon van Engelenhoven verzorgt tijdens het Kamermuziekfestival een soloconcert. (Foto: Foppe Schut)

HOORN - Voor de dertiende keer vindt in de weekenden van 25 tot en met 27 oktober en van 1 tot en met 3 november het Kamermuziekfestival Hoorn plaats. Het programma bestaat uit maar liefst veertien concerten op mooie locaties in de binnenstad van Hoorn. Naast 'muziek met een hoofdletter' kunnen bezoekers ook genieten van bijvoorbeeld chansons, theater en een lezing.

Een extra vermelding waard zijn de volgende twee concerten: de opera La Bohème over het kunstenaarsbestaan in het Parijse Quartier Latin in een geheel nieuwe uitvoering voor viool en piano. Juist door het ontbreken van de acteurs/zangers kan het publiek zich concentreren op de prachtige muziek van deze opera. Het optreden van Ekaterina Levental, die in een voorstelling met zang, muziek en theater het verhaal vertelt van vijf bijzondere vrouwen, onder wie Marilyn Monroe, Anne Frank en Maria Callas.

Dit jaar is de piano rijk vertegenwoordigd, onder meer met een soloconcert van de talentvolle Ramon van Engelenhoven. De Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili geeft samen met Birthe Blom een middagconcert en Yvo Verschoor begeleidt met piano-improvisaties stomme films uit de beginjaren van de cinematografie.

Het volledige programma-overzicht staat op www.kamermuziekfestivalhoorn.nl. Reserveren kan dagelijks tussen 16.00 en 18.00 uur via 06-23148855. Mailen kan ook: info@kamermuziekfestivalhoorn.nl. Kaartverkoop vindt plaats in het festivalbureau, Grote Oost 58 in Hoorn, geopend van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 oktober en donderdag 30 oktober en vrijdag 1 november van 16.00 tot 18.00 uur en aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang.