Theatervoorstelling Circus of Life in première in Hoorn

Algemeen
Circus of Life is een voorstelling met botsende thema's zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities en eenzaamheid.
Circus of Life is een voorstelling met botsende thema's zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities en eenzaamheid. (Foto: Anke Purmer)

HOORN - Afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwste voorstelling van Theatergroep Eenhoorn, een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Het resultaat met als titel 'Circus of Life' gaat maandag 4 november in première in Schouwburg Het Park in Hoorn.

'Circus of Life' is een voorstelling door de acteurs van Theatergroep Eenhoorn, amateurspelers uit de regio en professionele theatermakers (Theatergroep Poolse Vis en rasmuzikant Bruno Edsme). Circus of Life is een voorstelling - in circusstijl - met botsende thema's zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit. Circus als metafoor voor het leven. Het circus barst van verhalen, emoties en een diversiteit aan mensen. Het is net het echte leven, maar ook deze theatergroep. Want circusartiesten worden doorgaans beschouwd als mysterieuze buitenstaanders, met andere normen en gewoonten dan in de normale wereld. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet. Het circus barst van verhalen, emoties en acts over vallen en opstaan.

Circus of Life is te zien van 4 november tot en met 10 mei 2020 in onder andere Hoorn, Alkmaar, Schagen, Amsterdam, Wieringerwerf, Bovenkarspel, Castricum Heerhugowaard en Wormer. De speellijst is te vinden op www.theatergroepeenhoorn.nl. De kaartverkoop gaat via de website.