'Ik hoop veel mensen te kunnen raken' - Hoornse Danny van Bale schrijft fantasieboek

  Nieuws
Danny presenteert zijn boek donderdag 13 september. (Foto: aangeleverd)
Danny presenteert zijn boek donderdag 13 september. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Het eerste boek van Danny van Bale uit Hoorn is afgelopen juli verschenen: De helden van het Hoofdkwartier en Het Duistere Leger. "Het was een proces van 3,5 jaar schrijven, corrigeren en ontwerpen", vertelt Danny. "Het resultaat is een prachtig fantasieboek."
Het was altijd al een grote droom van Danny om een boek te schrijven. "Die is nu uitgekomen. Toen ik met schrijven begon, wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik had ook geen idee hoe ik een boek moest schrijven. Gelukkig vond ik op internet veel informatie en op een gegeven moment werd het schrijven voor mij makkelijker. Het boek is op mijn dertigste verjaardag verschenen. Ondertussen zijn al ruim twintig exemplaren verkocht." Het verhaal gaat over de beste vrienden Benjamin en Quin, die een eigen fantasiewereld hebben gemaakt waar ze in kunnen stappen en avonturen beleven. Volgens Danny is het een fantasieboek over ridders en boogschutters in de moderne tijd. "Met de hulp van mijn goede vriend Jeroen Kolvers van Label 21, die mijn kaft heeft ontworpen, hoop ik veel mensen te kunnen raken en de volgende boeken van deze serie te gaan schrijven."
Donderdag 13 september om 19.30 uur geeft Danny een boekpresentatie bij Stumpel aan het Grote Noord in Hoorn. Iedereen is van harte welkom. Goed om te weten: een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de stamcelbehandeling in Duitsland van Danny's vrouw Doreen die de ziekte van Lyme heeft.

Meer berichten