Lichtjesavond in Hoornse haven

  Nieuws
Kinderen kunnen meehelpen de lichtjes op de schepen in de Hoornse haven te ontsteken. (Foto: Benno Ellerbroek)
Kinderen kunnen meehelpen de lichtjes op de schepen in de Hoornse haven te ontsteken. (Foto: Benno Ellerbroek) (rodi.nl)

HOORN - Centrum Varend Erfgoed presenteert zaterdag 8 december - in samenwerking met Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel Hoorn en reddingsbrigade Notwin - een lichtjesavond in de haven van Hoorn. Lopend en varend brengen kinderen het licht de haven in. Langs de route roepen zij de schippers aan om de kerstverlichting aan boord aan te steken. Zo ontstaat tijdens de tocht een lint van feestelijk verlichte schepen.

De route loopt vanaf de hoek Oude Doelenkade/Slapershaven door de binnenhaven, langs het Hoofd, via de Krententuin langs de westzijde van het Oostereiland naar het terrein van Centrum Varend Erfgoed. Ook vanaf het water worden de schippers aangeroepen. Zo ontstaat een mooi verlicht schouwspel in de haven dat door de kinderen in beweging wordt gezet. Het vertrek is om 18.45 uur vanaf de Oude Doelenkade/Slapershaven. Rond 19.30 uur is de groep bij Centrum Varend Erfgoed op de zuidpunt van het Oostereiland. Daar warmt iedereen lekker op met warme chocomel voor de kinderen en glühwein voor de volwassenen. De scouting zorgt ervoor dat marshmallows kunnen worden gesmolten boven een vuurtje.
Ouders en kinderen zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem een lampion of lichtjes mee!

Meer berichten