Museum zoekt herinneringen aan Floris

  Nieuws
Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie 'Floris' werd uitgezonden. (Foto: aangeleverd)
Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie 'Floris' werd uitgezonden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw aan de Krententuin 24 in Hoorn toont van 1 februari tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie 'Floris'. Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. In de tentoonstelling is ook plek voor anekdotes die kinderen van toen hebben. De serie was razend populair en menig kind speelde in 1969 en 1970 ‘riddertje’ op straat. Ook werden begin jaren zeventig veel jongens met de naam Floris geboren.
Wie heeft nog foto’s of krantenknipsels uit die tijd? Wie heeft als kind een spreekbeurt over Floris gehouden? Wie vond de tv-serie als kind eng? Hoe reageerden ouders? Was het onze Hollandse Ivanhoe? Wie was verliefd op Rutger Hauer/Floris? Of was Sindala aantrekkelijker? Is het terecht dat we vijftig jaar na dato nog over de serie praten? Stuur herinneringen naar info@museumhoorn.nl en het museum kijkt of de anekdotes of foto’s een plekje in de expositie kunnen krijgen.
Dankzij de medewerking van Jaap Kooimans (auteur van het nieuwe boek 'Floris, het complete verhaal achter de succesvolle televisieserie') en bruiklenen van diverse musea en personen kan het museum een goed beeld geven van het ontstaan, het succes en de memorabele geschiedenis van de eerste Nederlandse televisieserie die buiten de studio’s werd opgenomen. De serie was de start van de indrukwekkende carrières van onder andere Rutger Hauer, Gerard Soeteman en Paul Verhoeven.
Meer informatie: www.museumhoorn.nl.

Meer berichten