(Foto: aangeleverd)

Dansworkshop Techniek en Expressie

HOORN - Het Danserscollectief Hoorn organiseert zondag 31 maart van 10.30 tot 16.30 een dagvullende dansworkshop bij kunst en cultuurcentrum de Blauwe Schuit in Hoorn. Onder leiding van dansdocenten Joke de Heer en Phyllis Kneefel gaan deelnemers aan de slag met het combineren van danstechniek en expressieve dans. Deze verschillende uitgangspunten om tot dans te komen zijn vaak gescheiden werelden.

Bij dansexpressie gaat het om improviseren en exploreren, waardoor een persoonlijke danstaal wordt ontwikkeld. De docent geeft input om het individuele dansproces van de dansers op gang te brengen. Het gaat dan om inhoud en/of beeld vertalen naar dans. Het uiteindelijke doel is een gezamenlijke beleving of compositie. Dit in tegenstelling tot ballet, moderne dans, jazz en urban dance, waar danstechniek essentieel is. Er wordt dan meestal door de docent aangegeven wat er gedanst wordt. Alle dansers doen dezelfde beweging na, het gaat onder andere om het verfijnen van afgesproken bewegingstaal.

Meer zeggingskracht

"Wat is er mooier dan deze twee verschillende uitgangspunten in dans te combineren en elkaar te laten versterken?" aldus dansdocenten Phyllis Kneefel en Joke de Heer. Zij geloven beiden in deze krachtige combinatie en stellen dat een dans hierdoor bij zowel technisch- als expressief geschoolde dansers meer zeggingskracht krijgt. Tijdens de workshop combineren zij techniek en expressie vanuit een thema. De workshop is voor dansers die zichzelf willen uitdagen, durven los te komen van wat zij gewend zijn en voor wie zichzelf wil verrassen over de eigen mogelijkheden, zowel fysiek als expressief.

Meer informatie en reserveren: danserscollectief@live.nl of www.danserscollectiefhoorn.wordpress.com.

Lees ook

Meer berichten