Op Veteranendag zijn historische militaire voertuigen te zien.
Op Veteranendag zijn historische militaire voertuigen te zien. ((Foto: aangeleverd))

Hoornse Veteranendag

HOORN - Voor de twaalfde keer vindt zaterdag 6 april de lokale Veteranendag in Hoorn plaats. Met deze viering eert de gemeente Hoorn veteranen van alle missies voor hun bijdrage aan vrede en veiligheid op veel plaatsen in de wereld.

Er is een uitgebreid programma, waarin ook contact met de burgers van Hoorn is opgenomen. Vanaf 10.00 uur zijn historische militaire voertuigen van de DAF-club, waaronder een pantserwagen, te zien. Ook Berend Botje is aanwezig om de kinderen te schminken.
Het is voor publiek en veteranen mogelijk om met historische voertuigen een rondrit door de stad te maken. Om 14.00 uur is er een openbaar toegankelijke herdenking bij het Veteranenmonument op het Oostereiland, met medewerking van Club Kzing en burgemeester Nieuwenhuizen. Aansluitend is er in de Oosterkerk een, eveneens openbare, herdenkingsbijeenkomst (kerkdienst) met medewerking van onder andere koor Happy Together en aalmoezenier George Martens. Tot slot is er een besloten bijeenkomst voor veteranen, hun partner en genodigden in de Oosterkerk. Daar wordt een traditionele Indische maaltijd geserveerd. Burgemeester Jan Nieuwenburg heet de veteranen welkom. Ook veteranen van buiten Hoorn zijn van harte welkom.

Meer berichten