Wijkkijk in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

Algemeen

HOORN - Het festival Wijkkijk, waarbij ontmoeting centraal staat, vindt zondag 7 juli in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier plaats. De voorbereiding is in volle gang. "Ook dit jaar valt weer veel te beleven", vertelt artistiek coördinator Ingrid Docter. "Zo komt er een route rondom de verdwenen winkels en een rondgang langs bijzondere sociale woningbouw. We zijn nog op zoek naar meer mensen die hier aan bij willen dragen."

Vorig jaar lieten tijdens de Wijkkijk meer dan tweehonderd wijkbewoners zich van hun artistieke en creatieve kant zien. Er werden vele verhalen verteld door middel van zang, dans, theater, foto's en films, muziek en beeldende kunst. 'Vertel je verhaal en leer elkaar beter kennen'; dat was het motto. Overal in de wijk liepen en fietsten mensen rond met een wapperende festivalkrant in de hand. Meerdere optredens vonden plaats bij mensen thuis of in hun tuin. Overal waren ontmoetingen, maakten vreemden kennis, en praatten bekenden bij en werden herinneringen gedeeld.

Ingrid Docter: "In Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier waren vroeger allerlei kleine en grotere winkels. Grutters, slagers, bakkers, sigarenwinkels, snoepwinkels, ijsloketten. We zijn de verhalen rondom de winkel aan het verzamelen en op zoek naar zangers, acteurs, vertellers die een geschiedenis van een van de verdwenen winkels willen vormgeven. Ook als mensen beeldmateriaal of anekdotes hebben over deze winkels, horen we dat graag!" Mail hiervoor naar ingriddocter@hotmail.com. Daarnaast is de organisatie op zoek naar 'gidsen' die de bezoekers mee willen nemen in een rondgang van zo'n twintig minuten bij bijzondere sociale woningbouw in de wijk. Denk aan het Rooie Dorp, het Truydemanhof, de Johannes Poststraat, de Mauritsstraat en de Binneblijfstraat.

Meedoen aan Wijkkijk? Opgeven kan via ingriddocter@hotmail.com. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Een wijkbewoner is voor Wijkkijk een Facebookpagina gestart: fb.me/wijkkijk.