Lévi Weemoedt (r) en Özcan Akyol.
Lévi Weemoedt (r) en Özcan Akyol. ((Foto: Reyer Boxem))

Levi Weemoedt en Özcan Akyol in de Oosterkerk

HOORN - Lévi Weemoedt en Özcan Akyol komen vrijdag 5 april naar de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. In 'de huiskamer van Hoorn' schotelt het duo het publiek een cabaretesk optreden voor: de 'dood gewaande' dichter die nog steeds springlevend is en zijn grootste fan die hem uit de vergetelheid haalde.

Levi Weemoedt werd in de jaren tachtig bij lezend Nederland geroemd om zijn talent, maar, zo vertelde hij al eens, hij was ook grote delen van zijn (schrijvende) leven onzichtbaar. Lévi ging soms gebukt onder sociaal ongemak, onzekerheid en depressieve gedachten. Maar hij bleef schrijven. En Özcan werd zijn grootste bewonderaar, die de kans kreeg om hem te herintroduceren bij het grote publiek. Hun energie is aanstekelijk en door gewoon zichzelf te zijn krijgen ze met het grootste gemak het publiek op hun hand. Gekscherend noemen ze elkaar vader en zoon.

Droevigste dichter

Lévi Weemoedt, schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, streed in de jaren tachtig samen met Hans Dorrestijn om de titel 'droevigste dichter van Nederland'. Van zijn hand is onder andere de roman 'De ziekte van Lodesteijn'; in 2014 verscheen de bundel 'Met enige vertraging' en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing 'Pessimisme kun je leren!' samen, die vrijwel meteen een bestseller werd. Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor een aantal dagbladen en verschijnt hij regelmatig in tv-programma's als 'De wereld draait door'. Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut 'Eus'.

Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oosterkerkhoorn.nl.

Meer berichten