West-Friese jongeren maken locatietheater over WOII

Algemeen

HOORN - Jongeren van nu vertellen de verhalen van de jongeren uit de Tweede Wereldoorlog. Scènes over gaten in het geluid en over verboden muziek, over het gewone leven en op zoek gaan naar beweegruimte tijdens een bezetting. De voorstelling is 3 en 4 mei te zien en begint en eindigt bij Theater het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn.

Jongerentheatergroep Trans! is een onderdeel van Theatergroep Het Gezelschap. Theatergroep Het Gezelschap maakt met professionele theatermakers en West-Friese amateurspelers regelmatig kwalitatief hoogwaardige producties. Voor de derde maal wordt in Hoorn een Hoornse jongerenvoorstelling op locatie gemaakt. Publiek wordt geleid langs en door locaties waar normaal gesproken geen theater gespeeld wordt.

Elf jongeren van nu vertellen de verhalen van de jongeren van de jaren veertig over hun oorlogservaringen en zetten die verhalen om in scènes. Vier leerlingen van Muziekschool Gerard Boedijn ondersteunen de voorstelling met livemuziek. Deze bijzondere voorstelling speelt rondom de dodenherdenking en is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

Deze voorstelling 'Stiltes' is vrijdag 3 mei om 21.00 uur te zien en zaterdag 4 mei om 17.00 en 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.pakhuishoorn.nl.