Nico Dijkshoorn presenteert in de bieb zijn onlangs verschenen boek 'Ooit gelukkig'.
Nico Dijkshoorn presenteert in de bieb zijn onlangs verschenen boek 'Ooit gelukkig'. ((Foto: Titia Hahne))

Nico Dijkshoorn in Bibliotheek Hoorn

HOORN - Multitalent Nico Dijkshoorn is donderdag 16 mei om 20.00 uur op bezoek bij de Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat 8. Hij presenteert die avond zijn onlangs verschenen boek 'Ooit gelukkig'. Kort na elkaar sterven zijn beide ouders en blijft Nico achter. Het gezin waar hij altijd over klaagde is niet meer. In dit boek toont de schrijver die geen blad voor zijn mond neemt zich op zijn kwetsbaarst.

Op tv schold Nico Dijkshoorn op zijn bejaarde vader met alzheimer. Hij is al twee jaar niet bij hem op bezoek geweest. Dan moet ook moeder Nel na een beroerte naar een verpleeghuis. Wel in Aalsmeer, waar Gerard Joling woont, dus dat scheelt. Beide ouders sterven kort na elkaar. Het gezin waar hij jarenlang over klaagde is er niet meer. Plotseling overkomt Nico iets waardoor alles verandert. Het besef groeit dat hij misschien wel meer op zijn vader lijkt dan hij zou willen.

Nico Dijkshoorn (1960, Amsterdam) schreef romans, toneelstukken en treedt als gitarist en zanger veel op met zijn band The Hank Five. Hij maakte theaterprogramma's, solo, maar ook met Ronald Giphart, Leon Verdonschot en Herman Brusselmans. Hij schreef een boek over kunst en is al tien jaar lang de huisdichter van De Wereld Draait Door. Hij schrijft wekelijks een column in de Volkskrant, leverde bijdragen aan 'Draadstaal' en 'Dit was het nieuws' en leest maandelijks audiocolumns voor op de Vlaamse Radio 1.

Wie er deze avond bij wil zijn, kan kaarten bestellen via www.bibliotheekhoorn.nl.

Meer berichten