(Foto: aangeleverd)

StudyShare: begeleid studeren in de bieb zonder afleiding

HOORN - De eindexamens voor de middelbare scholieren staan voor de deur. Waar kun je nog studeren zonder afgeleid te worden door sociale media? StudyShare biedt een oplossing. Het concept is een initiatief van de OBA en is gebaseerd op het concept op de Pomodoro-techniek en op ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands: "We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. StudyShare is een belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit."

Leerlingen studeren met anderen in een lokaal in de bibliotheek. Voorin zit de Studybob die streng toezicht houdt. Het is zelfs mogelijk om een mobieltje in bewaring te geven. Een ochtend- of middagdeel duurt drie uur en bestaat uit drie maal 45 minuten studeren (blokken) met tussen ieder blok verplicht vijftien minuten pauze.

StudyShare loopt van donderdag tot en met donderdag 23 mei in de Centrale Bilbiotheek Hoorn, Wisselstraat 8. In deze periode zijn op verschillende dagen - zowel in de ochtend als in de middag - StudyShare-blokken ingepland. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via www.bibliotheekhoorn.nl/studyshare .

StudyShare Hoorn is een samenwerking tussen de Bibliotheek Hoorn, Leviaan en Stoelen met Kansen. StudyShare is een initiatief van de OBA. Meer informatie over dit project: www.oba.nl.

Meer berichten