(Foto: aangeleverd)

Vera Koning loopt halve marathon voor Hospice Dignitas

HOORN - Vera Koning uit Hoorn gaat Hospice Dignitas op sportieve wijze helpen. Hoe? Door zondag 26 mei in Edinburgh (Schotland) een halve marathon te lopen voor Hospice. "Met mijn inspanning en door gesponsord te worden hoop ik een mooi bedrag op te halen."

In mei 2018 liep Vera tien kilometer tijdens een sponsorloop in Edinburgh. "Dit jaar heb ik mezelf uitgedaagd om een halve marathon te lopen. Vorig jaar liep ik voor Bloodwise, dit jaar zoek ik het dichter bij huis en loop ik voor Hospice Dignitas. Hoewel hardlopen een individuele sport is, ervaar ik dat niet zo. Juist het gevoel van saamhorigheid, van zowel lopers als vrijwilligers, tijdens een run geeft mij het gevoel dat ik niet alleen voor mezelf loop. Een mooie manier om zo mijn steentje bij te dragen aan een goed doel."

Vrijwilligers

Hospice Dignitas is te vinden aan de Wilhelminalaan in Hoorn en levert kwalitatieve en passende (terminale) palliatieve zorg aan mensen, waarbij geen genezing meer mogelijk is, en hun naasten. Dag en nacht verzorgen verpleegkundigen en (zorg)vrijwilligers de gasten. Zij omringen elke gast met wat er nodig is op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak. Daarnaast staan medewerkers en vrijwilligers de gasten op allerlei andere manieren bij: van het maken van een heerlijke maaltijd tot het opvangen van de naasten.

Respectvol

Kort geleden bracht Vera een bezoek aan het Hospice waar zij vrijwel direct onder de indruk was van deze liefdevolle, warme en respectvolle plek. "Een plek waarvan ik me kan voorstellen dat, mocht het ooit nodig zijn, ik er zelf gebruik van zou maken. Ik hoop dat ik een fantastisch sponsorbedrag bij elkaar kan krijgen."

Wie Vera wil helpen om een mooi bedrag op te halen, kan een donatie overmaken op rekeningnummer NL61 ABNA 0836 9314 67, t.n.v. V. Koning en o.v.v. 'Sponsoring Hospice Dignitas'. Dit rekeningnummer is speciaal aangemaakt voor dit doel en wordt, na de run en het overhandigen van het sponsorgeld, opgeheven.

Meer berichten