Senioren genieten elk jaar weer van Oldtmers for Oldtimers.
Senioren genieten elk jaar weer van Oldtmers for Oldtimers. ((Foto: aangeleverd))

Senioren mogen mee met Oldtimers for Oldtimers

REGIO - De Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Hoorn-WF verzorgen zondag 26 mei voor de achttiende keer de autotoertocht Oldtimers for Oldtimers. Een terugkerend succes voor senioren én bezitters van klassieke wagens. Gezamenlijk rijden ze over de mooiste wegen van West-Friesland. Wie een klassieke wagen heeft en wil meedoen, aanmelden kan nog voor deze feestelijke rondtoer.

De medewerkers van De Zonnebloem, regio Wognum/Zuidermeer, halen senioren op, die nog zelfstandig wonen en graag meerijden, en brengen hen naar het parkeerterrein achter het winkelcentrum van Wognum. Daar staan de klassieke auto opgesteld en ontvangen de Lions de ouderen als hun gasten. Maar liefst zeventig eigenaren van automobielen die ouder zijn dan 25 jaar, halen met hun passagiers, veelal geboren in de eerste helft van de vorige eeuw, eigenlijk ook 'oldtimers', herinneringen op uit vroegere tijden.

Uniek rallyschild

Voor de rijders van de oldtimers begint het evenement rond 12.00 uur. Zij verzamelen zich op het terrein bij het oude stationnetje van de Stoomtram Hoorn-Medemblik in Wognum. Hier kan men de wagens bewonderen en fotograferen en krijgen alle chauffeurs het unieke rallyschild OfO 2019 uitgereikt. De oldtimers vertrekken rond 13.00 uur in twee groepen richting Wognum om hun gasten op te halen. Vanzelfsprekend helpen de leden van de Lionsclubs de deelnemers bij het in- en uitstappen, want klassieke wagens auto's hebben geen hedendaags comfort. Eenmaal aan boord, leert de ervaring, is de rit voor beide partijen een feest.

Nostalgische rit

De rit voert onder meer via Medemblik, naar Andijk. Daarna wordt de tocht voortgezet richting Venhuizen, Wijdenes, en Schellinkhout via de Noorderdracht naar Oosterblokker. De nostalgische tocht eindigt rond 15.45 uur bij restaurant De Nadorst in Westerblokker. Hier kunnen de passagiers met hun chauffeurs tot ongeveer 17.00 uur napraten en -genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge, accordeonist Sjaak Wester en conferencier Meindert Nieuweboer.

Wie een klassieke wagen heeft en ouderen een onvergetelijke dag wil bezorgen, kan zich aanmelden via oldtimer@quicknet.nl of neem contact op met Ben Rinkel op 06-53174449.

Meer informatie is te vinden op www.lionsopmeer.nl.

Meer berichten